Sus­hi­sa­la­de

Bijzonder, deze frisse rijstsalade met komkommer, avocado en gebakken zalm. De stukjes nori en wasabimayo geven ’m een echte sushismaak.

(254)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Bijzonder, deze frisse rijstsalade met komkommer, avocado en gebakken zalm. De stukjes nori en wasabimayo geven ’m een echte sushismaak. 4 personen
4 254

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijstazijn in een steelpan en los het zout en de suiker erin op. Schenk het mengsel bij de nog warme rijst en blijf 3 min. omscheppen.
  2. Verwijder de stronkjes van de kropjes sla en snijd de sla in dunne repen. Leg de slareepjes op een ruime, platte schaal. Meng de wasabimayonaise met het water en sprenkel de helft over de sla. Verdeel de sushirijst over de sla. Halveer de komkommer in de lengte. Schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in lange repen en vervolgens de repen in smalle reepjes van ca. 6 cm. lang. Verdeel over de rijst.
  3. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm ca. 6 min. Keer halverwege. Neem van het vuur. Verdeel de zalm in stukjes, besprenkel met de sojasaus. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Leg op de salade. Scheur het norivel in stukjes en strooi over de salade. Besprenkel met de rest van de wasabimayonaise.

variatietip:

De salade is ook lekker als lunchgerecht.

combinatietip:

Lekker met extra sojasaus en extra wasabimayonaise.

bewaartip:

Je kunt de salade tot en met het besprenkelen van de zalm met sojasaus voorbereiden. Vlak voor de picknick bak je thuis de zalm. Of je bakt ’m op de barbecue. Verdeel de stukjes norivel en avocado ter plekke over de salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Sushisalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­sa­la­de

1
  • 250 g sushirijst

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 5 el rijstazijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker

Verwarm de rijstazijn in een steelpan en los het zout en de suiker erin op. Schenk het mengsel bij de nog warme rijst en blijf 3 min. omscheppen.

3
  • 2 kropjes kropjes babyromainesla

Verwijder de stronkjes van de kropjes sla en snijd de sla in dunne repen. Leg de slareepjes op een ruime, platte schaal.

4
  • 4 el wasabimayonaise
  • 1 el water

Meng de wasabimayonaise met het water en sprenkel de helft over de sla. Verdeel de sushirijst over de sla.

5
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte. Schep met een theelepel de zaadlijsten eruit.

6

Snijd het vruchtvlees in lange repen en vervolgens de repen in smalle reepjes van ca. 6 cm. lang. Verdeel over de rijst.

7
  • 300 g zalmfilet

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm ca. 6 min. Keer halverwege. Neem van het vuur.

8
  • 2 el Japanse sojasaus

Verdeel de zalm in stukjes, besprenkel met de sojasaus.

9
  • 2 eetrijpe avocado's

Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Leg op de salade.

10
  • 1 norivel

Scheur het norivel in stukjes en strooi over de salade. Besprenkel met de rest van de wasabimayonaise.

variatietip:

De salade is ook lekker als lunchgerecht.

combinatietip:

Lekker met extra sojasaus en extra wasabimayonaise.

bewaartip:

Je kunt de salade tot en met het besprenkelen van de zalm met sojasaus voorbereiden. Vlak voor de picknick bak je thuis de zalm. Of je bakt ’m op de barbecue. Verdeel de stukjes norivel en avocado ter plekke over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.