bewaar
Sushi burrito met rivierkreeftjes
Sushi burrito met rivierkreeftjes
bewaar

Sushi burrito met rivierkreeftjes

Fan van sushi en fan van burrito's? Dan combineren we deze twee toch gewoon.

45 min. bereiden
30 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

Saitaku sushi rice

3 el

Saitaku rijstazijn

½ tl

zout

½ tl

kristalsuiker

½

komkommer

½

eetrijpe mango

4

Saitaku Sushi norivellen

200 g

verse rivierkreeftjes

2 el

mayonaise

Fan van sushi en fan van burrito's? Dan combineren we deze twee toch gewoon.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijstazijn in een steelpan en los het zout en de suiker erin op. Schenk het mengsel bij de nog warme rijst en schep om. Laat op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.

2

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in de lengte in dunne reepjes. Schil de mango en snijd in dunne reepjes.

3

Leg een norivel op het sushimatje en bedek gelijkmatig met een kwart van de rijst. Laat 2 cm aan de bovenste rand vrij. Leg in het midden van de rijst ¼ van de reepjes komkommer, ¼ van de mango en ¼ van de rivierkreeftjes. Verdeel ¼ van de mayonaise over de vulling. Rol de sushi strak op met behulp van het sushimatje. Maak zo ook de rest van de burrito’s. Halveer elke burrito en serveer.

combinatietipLekker met sojasaus en zeewiersalade. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.