Sus­hi bur­ri­to met ri­vier­kreef­tjes

Fan van sushi en fan van burrito's? Dan combineren we deze twee toch gewoon.

  • lunch
  • 4 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(0) waardeer
japans lunch Fan van sushi en fan van burrito's? Dan combineren we deze twee toch gewoon. 4 personen

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijstazijn in een steelpan en los het zout en de suiker erin op. Schenk het mengsel bij de nog warme rijst en schep om. Laat op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in de lengte in dunne reepjes. Schil de mango en snijd in dunne reepjes.
  3. Leg een norivel op het sushimatje en bedek gelijkmatig met een kwart van de rijst. Laat 2 cm aan de bovenste rand vrij. Leg in het midden van de rijst ¼ van de reepjes komkommer, ¼ van de mango en ¼ van de rivierkreeftjes. Verdeel ¼ van de mayonaise over de vulling. Rol de sushi strak op met behulp van het sushimatje. Maak zo ook de rest van de burrito’s. Halveer elke burrito en serveer.

combinatietip:

Lekker met sojasaus en zeewiersalade. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 480 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 15-16

Sushi burrito met rivierkreeftjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi bur­ri­to met ri­vier­kreef­tjes

1
1
  • 200 g Saitaku sushi rice

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 3 el Saitaku rijstazijn
  • ½ tl zout
  • ½ tl kristalsuiker

Verwarm de rijstazijn in een steelpan en los het zout en de suiker erin op.

3
3

Schenk het mengsel bij de nog warme rijst en schep om. Laat op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.

4
4
  • ½ komkommer

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in de lengte in dunne reepjes.

5
5
  • ½ eetrijpe mango

Schil de mango en snijd in dunne reepjes.

6
6
  • 1 Saitaku Sushi norivel

Leg een norivel op het sushimatje en bedek gelijkmatig met een kwart van de rijst.

7
7
  • 50 g verse rivierkreeftjes

Laat 2 cm aan de bovenste rand vrij. Leg in het midden van de rijst wat reepjes komkommer, wat mango en de rivierkreeftjes.

8
8
  • ½ el mayonaise

Verdeel de mayonaise over de vulling.

9
9
  • 3 Saitaku Sushi norivellen
  • 150 g verse rivierkreeftjes
  • 1½ el mayonaise

Rol de sushi strak op met behulp van het sushimatje. Maak zo ook de rest van de burrito’s.

10
10

Halveer elke burrito en serveer.

combinatietip:

Lekker met sojasaus en zeewiersalade. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.