Bloem­kool­soep met warm­ge­rook­te zalm­fla­kes

De zachte smaak van bloemkool doet het heel goed samen met de gerookte zalm in deze soep.

(39) waardeer
hoofdgerecht De zachte smaak van bloemkool doet het heel goed samen met de gerookte zalm in deze soep. 4 personen
3 39

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de bloemkool in roosjes. Breng de bouillon in een soeppan aan de kook. Voeg de bloemkool toe en kook op laag vuur in 5 min. beetgaar. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de slagroom en nootmuskaat toe en warm op laag vuur nog even door. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Schep de soep in borden en verdeel de zalm en bieslook erover.

serveertip:

Lekker met geroosterd volkorenbrood (AH Liefde & Passie).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 8  g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkoolsoep met warmgerookte zalmflakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­soep met warm­ge­rook­te zalm­fla­kes

1
1
  • 1 kg bloemkool
  • 1 liter kippenbouillon van tablet

Snijd de bloemkool in roosjes. Breng de bouillon in een soeppan aan de kook. Voeg de bloemkool toe en kook op laag vuur in 5 min. beetgaar.

2
2

Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

3
3
  • 100 ml verse slagroom
  • ½ tl gedroogde nootmuskaat

Voeg de slagroom en nootmuskaat toe en warm op laag vuur nog even door.

4
4
  • 12½ g verse bieslook
  • 150 g warmgerookte zalmflakes

Snijd ondertussen de bieslook fijn. Schep de soep in borden en verdeel de zalm en bieslook erover.

serveertip:

Lekker met geroosterd volkorenbrood (AH Liefde & Passie).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.