bewaar
Bloemkoolsoep met warmgerookte zalmflakes
Bloemkoolsoep met warmgerookte zalmflakes
bewaar

Bloemkoolsoep met warmgerookte zalmflakes

De zachte smaak van bloemkool doet het heel goed samen met de gerookte zalm in deze soep.

15 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

bloemkool

1 liter

kippenbouillon van tablet

100 ml

verse slagroom

½ tl

gedroogde nootmuskaat

12½ g

verse bieslook

150 g

warmgerookte zalmflakes

Dit heb je nodig

  • staafmixer

De zachte smaak van bloemkool doet het heel goed samen met de gerookte zalm in deze soep.

Aan de slag

Snijd de bloemkool in roosjes. Breng de bouillon in een soeppan aan de kook. Voeg de bloemkool toe en kook op laag vuur in 5 min. beetgaar. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de slagroom en nootmuskaat toe en warm op laag vuur nog even door. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Schep de soep in borden en verdeel de zalm en bieslook erover.

serveertipLekker met geroosterd volkorenbrood (AH Liefde & Passie).