bewaar
Bloemkoolsoep met balletjes
Bloemkoolsoep met balletjes
bewaar

Bloemkoolsoep met balletjes

20 min. bereiden
219waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

olijfolie

1

prei

1 liter

kippenbouillon

1 kleine

bloemkool

6

Catalaanse

2

volkoren beschuiten

4 el

peterselie

1 bekertje

slagroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de prei 5 min. Voeg de kippenbouillon en de bloemkool toe en breng aan de kook. Kook 15 min. op laag vuur tot de bloemkool gaar is. Haal het vel van de worst en kneed het worstvlees met het beschuitkruim en 2 el peterselie tot een soepel geheel. Maak er daarna soepballetjes van. Voeg de slagroom toe en pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Roer de balletjes door de soep en laat nog 3 min. zachtjes doorkoken. Garneer met de rest van de peterselie.

tip

algemeenU kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar de soep afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf op laag vuur onder af en toe roeren op.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.