bewaar
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
bewaar

Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola

35 min. bereiden
137waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 ml

groentebouillon

25 g

boter

½

bloemkool

1 beker

slagroom

(versgeraspte) nootmuskaat

75 g

Gorgonzola

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Verwarm de bouillon. Smelt ondertussen de boter in een (soep)pan en bak hierin de bloemkool 5 min. op laag vuur; de roosjes mogen niet kleuren. Schenk de warme bouillon en de slagroom bij de bloemkool en breng het geheel aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan 10 min. zachtjes doorkoken, tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep en breng hem op smaak met nootmuskaat en (versgemalen witte) peper. Verdeel de soep over 4 diepe borden en verkruimel de Gorgonzola erboven.

tip

algemeenHoud een paar rauwe bloemkoolroosjes achter, hak ze fijn en roer ze op het laatste moment door de soep. Zo krijgt de romige soep wat meer 'bite'.