Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola

Advertentie
Ingrediënten
- 750 ml groentebouillon (van tablet)
- 25 g boter
- ½ bloemkool (of 1 zak panklare bloemkoolroosjes (350 g))
- 1 beker slagroom (125 ml)
- (versgeraspte) nootmuskaat
- 75 g Gorgonzola (blauwaderkaas)
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de bouillon. Smelt ondertussen de boter in een (soep)pan en bak hierin de bloemkool 5 min. op laag vuur; de roosjes mogen niet kleuren. Schenk de warme bouillon en de slagroom bij de bloemkool en breng het geheel aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan 10 min. zachtjes doorkoken, tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep en breng hem op smaak met nootmuskaat en (versgemalen witte) peper. Verdeel de soep over 4 diepe borden en verkruimel de Gorgonzola erboven.
Tip:
Houd een paar rauwe bloemkoolroosjes achter, hak ze fijn en roer ze op het laatste moment door de soep. Zo krijgt de romige soep wat meer 'bite'.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 255 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 5 g
- vet 24 g