bewaar
Spinaziecappuccino met gorgonzola
Spinaziecappuccino met gorgonzola
bewaar

Spinaziecappuccino met gorgonzola

20 min. bereiden
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

boter

200 g

panklare spinazie

250 ml

kippenbouillon

100 ml

melk

50 g

Gorgonzola

100 ml

slagroom

2 el

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Smelt de boter in een pan, schep de spinazie erdoor en smoor de groente zonder deksel zachtjes 5 minuten. Voeg de bouillon en melk toe en laat de soep nog ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer de gorgonzola door de soep en laat de kaas smelten.

2

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

3

Klop de slagroom bijna stijf.

4

Schep de soep in 4 warme koffiekoppen en schep er een lepel slagroom op. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.