bewaar
Bloemkoolcappuccino met kerrieroom
Bloemkoolcappuccino met kerrieroom
bewaar

Bloemkoolcappuccino met kerrieroom

20 min. bereiden
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

boter

200 g

bloemkool

250 g

kippenbouillon

150 ml

melk

½ el

olie

½ el

kerriepoeder

100 ml

slagroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Smelt de boter in een pan, schep de bloemkool erdoor, leg de deksel op de pan en smoor de groente zachtjes 2 minuten. Voeg de bouillon en melk toe en laat de soep nog ca. 10 min. zachtjes koken.

2

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

3

Verhit de olie in een steelpan en fruit het kerriepoeder tot het gaat geuren. Roer de room erdoor en schenk dit mengsel direct in een kom. Klop de kerrieroom bijna stijf.

4

Schep de soep in 4 warme koffiekoppen en schep er een lepel kerrieroom op.