bewaar
Tomatencappuccino met voorjaarskruiden
Tomatencappuccino met voorjaarskruiden
bewaar

Tomatencappuccino met voorjaarskruiden

25 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

boter

300 g

rijpe tomaten

1

sjalot

250 ml

kippenbouillon

1 tl

gedroogde tomatentapenade

100 ml

melk

100 ml

slagroom

3 el

verse bieslook

3 el

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Smelt de boter in een pan en smoor de tomaat met de sjalot, afgedekt, zachtjes 5 minuten. Voeg de bouillon, tapenade en melk toe en laat de soep nog ca. 10 min. zachtjes koken.

2

Pureer de soep met een staafmixer. Wrijf de soep door een zeef en breng de soep op smaak met zout en peper.

3

Klop de slagroom bijna stijf.

4

Schep de soep in warme cappuccinokoppen en schep er een lepel slagroom op. Hak de kruiden fijn en strooi ze op de room.

tip

algemeenSchep de slagroom over de bolle kant van de lepel op de soep, dan zakt de room niet meteen naar beneden