Smelt de boter in een pan en smoor de tomaat met de sjalot, afgedekt, zachtjes 5 minuten. Voeg de bouillon, tapenade en melk toe en laat de soep nog ca. 10 min. zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer. Wrijf de soep door een zeef en breng de soep op smaak met zout en peper.
Klop de slagroom bijna stijf.
Schep de soep in warme cappuccinokoppen en schep er een lepel slagroom op. Hak de kruiden fijn en strooi ze op de room.
- algemeenSchep de slagroom over de bolle kant van de lepel op de soep, dan zakt de room niet meteen naar beneden
Gerelateerde recepten
Tomatencappuccino met voorjaarskruiden

voorgerecht
4 personen
140 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter in een pan en smoor de tomaat met de sjalot, afgedekt, zachtjes 5 minuten. Voeg de bouillon, tapenade en melk toe en laat de soep nog ca. 10 min. zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer. Wrijf de soep door een zeef en breng de soep op smaak met zout en peper.
Klop de slagroom bijna stijf.
Schep de soep in warme cappuccinokoppen en schep er een lepel slagroom op. Hak de kruiden fijn en strooi ze op de room.
algemeen:Schep de slagroom over de bolle kant van de lepel op de soep, dan zakt de room niet meteen naar beneden
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
15 g boter
300 g rijpe tomaten
1 sjalot
250 ml kippenbouillon
1 tl gedroogde tomatentapenade
100 ml melk
100 ml slagroom
3 el verse bieslook
3 el verse peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer