bewaar
Wortelcappuccino met sinaasappel
Wortelcappuccino met sinaasappel
bewaar

Wortelcappuccino met sinaasappel

25 min. bereiden
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sinaasappel

15 g

boter

1 tl

gemalen komijn (djinten)

½ tl

chilipoeder

200 g

wortel

250 ml

kippenbouillon

150 ml

volle melk

100 ml

slagroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel af. Houd 1 tl apart voor de garnering. Pers de vrucht uit.

2

Smelt de boter in een pan en roer de komijn, chilipoeder en de geraspte sinaasappelschil erdoor. Schep de wortel en sinaasappelsap erdoor, leg de deksel op de pan en smoor de groente zachtjes 5 minuten. Voeg de bouillon en melk toe en laat de soep nog ca. 10 min. zachtjes koken.

3

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

4

Klop de slagroom bijna stijf.

5

Schep de soep in 4 warme koffiekoppen en schep er een lepel slagroom op. Garneer de room met de achtergehouden sinaasappelrasp en strooi er wat chilipoeder op.