bewaar
Stamppot met zuurkool en komijn (en drumsticks)
Stamppot met zuurkool en komijn (en drumsticks)
bewaar

Stamppot met zuurkool en komijn (en drumsticks)

1 uur 10 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

1 kg

kruimige aardappels

150 ml

melk

50 g

boter

nootmuskaat

1 grote

ui

2 theelepels

komijn (djinten)

500 g

zuurkool

150 ml

kippenbouillon

Aan de slag

1

Schil 1 kg kruimige aardappels en snijd ze in kleine stukken. Breng in een pan een laag van 4 cm water met 1/2 tl zout aan de kook. Voeg de aardappelen toe, breng ze aan de kook en kook ze met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Verwarm 150 ml melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg al roerend met een houten spatel zo veel melk toe dat het een fijne, smeuïge puree wordt. Voeg 25 g boter toe. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op zacht vuur tot de boter is gesmolten. Breng de puree op smaak met nootmuskaat en zout en peper.

2

Verhit 25 g boter in een pan en fruit 1 grote gesnipperde ui 2 min. met 2 tl komijnzaad. Schep 500 g uitgelekte zuurkool erdoor en voeg 150 ml kippenbouillon (van tablet) toe. Smoor de zuurkool afgedekt in 20 min. zachtjes gaar. Meng de zuurkool met vocht door de puree.

tip

algemeenZuurkoolstamppot met drumsticks: Wrijf 8 drumsticks in met zout en (versgemalen) zwarte peper. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de drumsticks rondom bruin. Knijp 1/2 citroen erboven uit en voeg 100 ml kippenbouillon (van tablet) toe. Laat de drumsticks op matig hoog vuur in 20-30 min. gaar worden en laat het vocht verdampen. Serveer de stamppot op warme borden en leg de drumsticks erop. Bestrooi met 1 tl komijnzaad.