bewaar
Spruitjesstamppot met gember
Spruitjesstamppot met gember
bewaar

Spruitjesstamppot met gember

40 min. bereiden
156waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappels

750 g

spruitjes

5 cm

gemberwortel

25 g

boter

1 grote

ui

2 theelepels

gemalen komijn

3

appels

150 ml

melk

Aan de slag

Kook de aardappelen en de spruitjes in een grote pan met een flinke laag water met wat zout in 15-20 minuten gaar. Rasp de gember fijn. Verhit de boter in een wok en fruit hierin de ui met de gember en de komijn heel zachtjes glazig. Schep de blokjes appel erdoor en bak ze op matig hoog vuur in 2-3 minuten bruin. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Giet de aardappelen en de spruitjes af en stamp ze met een stamper fijn. Voeg al roerende de melk toe, zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de helft van het appelmengsel erdoor en breng de stamppot op smaak met zout. Schep de spruitjesstamppot in 4 diepe borden en schep de rest van het appelmengsel erover. Lekker met een vegetarische worst.