Geroosterde spruitjesstamppot met spekjes

Romige stamppot van aardappel en geroosterde spruitjes met knapperige spekjes. Vol hartige smaken en texturen en perfect voor een koude doordeweekse avond.

530 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 20 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de spruitjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Bak ca. 20 min. in de oven.

  2. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

  3. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Bak de spekreepjes in een kleine koekenpan in 8 min. krokant. Haal uit de pan, maar laat het bakvet zitten. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en bak in dezelfde pan 10 min. Blus af met de bouillon en voeg de tijm toe. Breng aan de kook en laat in 10 min. op hoog vuur inkoken tot ⅓. Roer de mosterd erdoor.

  4. Giet de aardappelen af, voeg de melk, boter en nootmuskaat toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de stamppot en spekjes over de borden en serveer met de jus.

Gerelateerde recepten

Geroosterde spruitjesstamppot met spekjes

Romige stamppot van aardappel en geroosterde spruitjes met knapperige spekjes. Vol hartige smaken en texturen en perfect voor een koude doordeweekse avond.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig