bewaar
Kerrie-peerzuurkool met worstjes en puree
Kerrie-peerzuurkool met worstjes en puree
bewaar

Kerrie-peerzuurkool met worstjes en puree

30 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

kruimige aardappelen

50 g

boter

4 stevige

handperen

2 el

kerrie

1 zak

zuurkool

1 schaal

chipolataworstjes

50 ml

melk

2 tl

nootmuskaat

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en breng in een ruime pan in een laagje koud water met wat zout aan de kook. Kook in 15-20 min. gaar. Verhit in een pan 15 g boter en bak de peerstukjes en kerrie 2 min. Voeg de zuurkool toe en verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking met wat water. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm 15 g boter in een koekenpan en bak hierin de worstjes in ca. 8 min. rondom bruin en gaar. Giet de aardappelen af en stamp fijn met de rest van de boter en melk. Voeg de nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe. Verdeel de zuurkool over 4 borden. Schep de puree en de worstjes ernaast.