bewaar
Romige bloemkoolsoep met champignonlaagje
Romige bloemkoolsoep met champignonlaagje
bewaar

Romige bloemkoolsoep met champignonlaagje

15 min. bereiden
130waarderingen

Ingrediënten

1

bloemkool

150 g

kastanjechampignons

3 eetlepels

boter

½

bospaddenstoelen-bouillontablet

1 pakje

roomkaas naturel

½ zakje

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen, stronken in stukjes snijden. Bloemkool in 500 ml water in 10 min. gaar koken. Champignons schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In koekenpan boter verhitten en champignons ca. 5 min. bakken en vocht laten verdampen. Champignons met zout en peper bestrooien. Met staafmixer of keukenmachine bloemkool in water pureren. Bloemkoolsoep aan de kook brengen en bouillontabletten toevoegen en laten oplossen. Roomkaas door soep roeren en al roerend laten smelten. Bieslook fijnknippen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Soep over vier borden/kommen verdelen. Bieslook door champignons scheppen. Champignons over soep verdelen.