Ver­se ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie-room­saus en ge­stoof­de kip

Buon appetito!

(24) waardeer
italiaans hoofdgerecht Buon appetito! 2 personen
3 24

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de ui en knoflook schoon. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de doperwten en knoflook toe en bak 2 min. Voeg de roomkaas en het water toe en roer los. Voeg de kipfilethaasjes toe en laat 7 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Neem de kipfilethaasjes uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Voeg in delen de spinazie toe aan het roomkaasmengsel en laat al omscheppend slinken. Voeg ondertussen de pasta en eventueel zout toe aan de pan kokend water en kook in 4 min. gaar.
  4. Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel over diepe borden en leg de kip erop.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 920 kcal
  • eiwit 58 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 22  g
  • natrium 400 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 6 2017

Verse tagliatelle met spinazie-roomsaus en gestoofde kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie-room­saus en ge­stoof­de kip

1
1
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de ui en knoflook schoon. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 25 g ongezouten boter
  • 200 g verse doperwten

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de doperwten en knoflook toe en bak 2 min.

3
3
  • 150 g roomkaas met bieslook
  • 200 ml water

Voeg de roomkaas en het water toe en roer los.

4
4
  • 1 schaal kipfilethaasjes

Voeg de kipfilethaasjes toe en laat 7 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Neem de kipfilethaasjes uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

6
6
  • 200 g verse spinazie

Voeg in delen de spinazie toe aan het roomkaasmengsel en laat al omscheppend slinken.

7
7
  • 250 g verse tagliatelle

Voeg ondertussen de pasta en eventueel zout toe aan de pan kokend water en kook in 4 min. gaar.

8
8

Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel over diepe borden en leg de kip erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.