bewaar
Tagliatelle met zalm preisaus
Tagliatelle met zalm preisaus
bewaar

Tagliatelle met zalm preisaus

Een warm bord pasta met romige saus. Bestrooi als finishing touch met versgemalen zwarte peper.

25 min. bereiden
402waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

groene paprika

500 g

prei

30 g

ongezouten roomboter

300 g

tagliatelle

3 el

maizena

300 ml

volle melk

200 g

gerookte zalmsnippers

125 g

roomkaas bieslook

Een warm bord pasta met romige saus. Bestrooi als finishing touch met versgemalen zwarte peper.

Aan de slag

1

Snijd de paprika in stukjes. Was en snijd de prei in dunne ringen.

2

Smelt de boter in een braad- of hapjespan en stoof hierin de prei en paprika ca. 15 min. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een scheut melk bij de maïzena en roer glad. Roer de rest van de melk in de pan door het preimengsel en breng aan de kook. Roer het maïzena papje erdoor en laat het al roerend binden.

3

Roer de bieslook roomkaas en de zalmsnippers erdoor, dek de pan af en warm het gerecht op laag vuur ca. 5 min door. Verdeel de tagliatelle over de borden en verdeel de zalm-preisaus erop. Strooi naar smaak peper en zout erover.

tip

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.