bewaar
Italiaanse gestoofde kalfsschenkel
Italiaanse gestoofde kalfsschenkel
bewaar

Italiaanse gestoofde kalfsschenkel

De malse kalfsschenkel doet het goed samen met de herfstige smaak van paddenstoelen.

15 min. bereiden
3 uur wachten
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kalfsschenkels

1 el

traditionele olijfolie

1

ui

1 teen

knoflook

3 takjes

verse tijm

400 g

paddenstoelenmix beukenzwam

540 g

passata tomatensaus

1

paddenstoelenbouillontablet

Dit heb je nodig

  • Slowcooker (4.7 liter)

De malse kalfsschenkel doet het goed samen met de herfstige smaak van paddenstoelen.

Aan de slag

Bestrooi de kalfsschenkels met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de schenkels rondom bruin. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Doe de ui, knoflook, tijmblaadjes en paddenstoelenmix met de passata in de pan van de slowcooker. Verkruimel het bouillontablet erboven en roer door. Voeg de schenkels toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de lage stand ca. 3 uur garen.

combinatietipJe kunt dit gerecht ook bereiden in een stoofpan. Houd dan de deksel op de pan en laat op laag vuur stoven. De bereidingstijd kan afwijken, dus controleer na 1½ uur regelmatig de gaarheid van het vlees en het vocht in de pan.

combinatietipLekker met pappardelle, Parmezaanse kaas en gremolata.