Ita­li­aan­se kip met ci­a­bat­ta en gre­mo­la­ta

Met deze kipstoof gaat het zonnetje schijnen.

(8) waardeer
italiaans hoofdgerecht Met deze kipstoof gaat het zonnetje schijnen. 2 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de kippenpoten (aan de velkant) en bestrooi de poten met peper en eventueel zout. Maak de ui schoon en snipper fijn. Was de aubergine, verwijder de steel en halveer in de lengte. Snijd vervolgens in de breedte in plakken van een ½ cm dik.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de ui, aubergine en rozemarijn toe en bak 2 min. Voeg de passata toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 35 min. gaar.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 10 min. in het midden van de oven.
  4. Maak ondertussen de gremolata. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Snijd de halve citroen in 2 parten. Snijd de peterselie fijn en meng met de knoflook, olie en het citroenrasp.
  5. Laat de olijven uitlekken. Voeg toe aan de stoof en verdeel de stoof over de borden. Garneer met een citroenpartje en serveer met de gremolata en ciabattina’s.

bereidingstip:

Je kunt de kipstoof 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 940 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.640 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 49 2017 , Allerhande Box Week 35 2017

Italiaanse kip met ciabatta en gremolata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se kip met ci­a­bat­ta en gre­mo­la­ta

1
1
  • 540 g kippenpoten

Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de kippenpoten (aan de velkant) en bestrooi de poten met peper en eventueel zout.

2
2
  • 1 ui
  • 1 aubergine

Maak de ui schoon en snipper fijn. Was de aubergine, verwijder de steel en halveer in de lengte.

3
3

Snijd vervolgens in de breedte in plakken van een ½ cm dik.

4
4
  • 25 g ongezouten boter
  • 1 g gedroogde rozemarijn

Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de ui, aubergine en rozemarijn toe en bak 2 min.

5
5
  • 540 g passata tomatensaus

Voeg de passata toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 35 min. gaar.

6
6
  • 2 afbakciabattina's

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 10 min. in het midden van de oven.

7
7
  • 1 teen knoflook
  • ½ citroen

Maak ondertussen de gremolata. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen.

8
8
  • 10 g verse peterselie
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd de halve citroen in 2 parten. Snijd de peterselie fijn en meng met de knoflook, olie en het citroenrasp.

9
9
  • 100 g Kalamata-olijven zonder pit

Laat de olijven uitlekken. Voeg toe aan de stoof en verdeel de stoof over de borden. Garneer met een citroenpartje en serveer met de gremolata en ciabattina’s.

bereidingstip:

Je kunt de kipstoof 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.