bewaar
Pompoenspaghetti met venkel en vegaballetjes
Pompoenspaghetti met venkel en vegaballetjes
bewaar

Pompoenspaghetti met venkel en vegaballetjes

Ga voor een avondje vega! Met deze spaghetti bijvoorbeeld: een mix van ‘gewone’ en pompoenspaghetti.

20 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2

venkelknollen

300 g

spaghetti

4 el

traditionele olijfolie

1 kg

passata tomatensaus

400 g

vegetarische balletjes

800 g

pompoenspaghetti

20 g

verse peterselie

2 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Ga voor een avondje vega! Met deze spaghetti bijvoorbeeld: een mix van ‘gewone’ en pompoenspaghetti.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook.

2

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de venkel en snijd de stelen en een stukje van de onderkant. Halveer de venkelknol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne parten.

3

Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe aan de pan en kook in 11 min. beetgaar. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de venkel 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatensaus toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 min. stoven.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de pompoenspaghetti toe aan de pasta en kook nog 1 min. mee. Giet de pasta en pompoenspaghetti af.

5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken en schep door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de spaghetti over de borden en verdeel de tomatensaus en de balletjes erover. Bestrooi met de peterselie.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.