bewaar
Rijst met vegaballetjes, boerenkool, knoflook en tomatensaus
Rijst met vegaballetjes, boerenkool, knoflook en tomatensaus
bewaar

Rijst met vegaballetjes, boerenkool, knoflook en tomatensaus

Boerenkool anders: niet in de stamp, maar door de rijst. Aanrader!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bol

knoflook

600 g

verse boerenkool

5 el

milde olijfolie

300 g

rijst

400 g

vegetarische balletjes

450 g

verse pastasaus napolitana

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Boerenkool anders: niet in de stamp, maar door de rijst. Aanrader!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bol knoflook in de breedte doormidden en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de boerenkool over de bakplaat en besprenkel met ⅗ van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

2

Bak de boerenkool en knoflook 20 min. Knijp de knoflook uit de tenen en meng met de geroosterde boerenkool. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische balletjes in 6 min. rondom goudbruin. Voeg de pastasaus toe en warm 3 min. mee. Meng de boerenkool met de rijst en verdeel de balletjes in tomatensaus erover.