Gebakken rijst met knoflook, boerenkool, erwten, amandelen en tartaar

Deze originele gebakken rijst is lekker gezond met boerenkool en tuinerwten. Hou je van pittig? Gebruik dan de andere helft van de rode peper ook!

650 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

licht pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

  2. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook in 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de rundertartaar, rode peper en ras-el-hanout toe en bak in 3 min. goudbruin en rul.

  3. Voeg de boerenkool en het water toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg na 5 min. de tuinerwten toe. Voeg de rijst toe en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

  5. Bestrooi de rijst met de fijngehakte amandelen en breng op smaak met peper.

  • variatietipLiever wat pittig? Bestrooi het gerecht dan met de rest van de rode peper.

Gebakken rijst met knoflook, boerenkool, erwten, amandelen en tartaar

Deze originele gebakken rijst is lekker gezond met boerenkool en tuinerwten. Hou je van pittig? Gebruik dan de andere helft van de rode peper ook!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig