Rijst met ve­ga bal­le­tjes, sper­zie­bo­nen & to­ma­ten­saus

Vegetarisch + budgetproof + in 10 minuten klaar = aanschuiven maar!

(7) waardeer
hoofdgerecht Vegetarisch + budgetproof + in 10 minuten klaar = aanschuiven maar! 4 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 1 min.
  2. Voeg de sperziebonen, tuinerwten en de pastasaus toe en verwarm nog ca. 8 min. met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig door.
  3. Verdeel de rijst en de vegetarische balletjes met de groenten in tomatensaus over de borden. Verkruimel de kaas erover.

variatietip:

De vega balletjes kun je vervangen door rundergehaktballetjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 88 g
    waarvan suikers 19 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Rijst met vega balletjes, sperziebonen & tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst met ve­ga bal­le­tjes, sper­zie­bo­nen & to­ma­ten­saus

1
1
  • 300 g witte snelkookrijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 200 g vegetarische balletjes

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 1 min.

3
3
  • 450 g diepvries gebroken sperziebonen
  • 225 g diepvries fijne tuinerwten
  • 690 g Bertolli pastasaus tradizionale

Voeg de sperziebonen, tuinerwten en de pastasaus toe en verwarm nog ca. 8 min. met de deksel op de pan.

4
4

Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig door.

5
5
  • 100 g witte kaas

Verdeel de rijst en de vegetarische balletjes met de groenten in tomatensaus over de borden. Verkruimel de kaas erover.

variatietip:

De vega balletjes kun je vervangen door rundergehaktballetjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.