bewaar
Spaghetti met venkel
Spaghetti met venkel
bewaar

Spaghetti met venkel

25 min. bereiden
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

blanke rozijnen

5 el

olijfolie

1

venkelknol

300 g

spaghetti

½ blikje

ansjovisfilet

2 tenen

knoflook

2 el

kappertjes

3 el

platte peterselie

½

citroen

Aan de slag

1

Wel de rozijnen in 100 ml heet water. Verhit ondertussen 3 el olie in een braadpan en bak de venkel op middelhoog vuur 15 min. Roer af en toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Voeg de ansjovis toe aan de venkel en laat de filets al roerend een beetje uit elkaar vallen. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de kappertjes, de peterselie en het citroensap toe. Schep de pasta met de rest van de olie door het venkelmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.

algemeenVoor een complete maaltijd kunt u deze pasta serveren met de komkommerdip met mascarpone en de vis met bieslook (zie recepten elders op ah.nl/recepten).

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.