bewaar
Porchetta met ovenaardappelen
Porchetta met ovenaardappelen
bewaar

Porchetta met ovenaardappelen

Het beste varkensvlees + de lekkerste kruiden = een heerlijk Italiaans gerecht waar je iedereen stil mee krijgt.

15 min. bereiden
1 uur 10 min. oventijd
10 min. wachten
21waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 kg

roseval aardappel

2 stuks

takje rozemarijn

1 tl

venkelzaad

2 el

traditionele olijfolie

1080 g

porchetta

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal

  • vleesthermometer

Het beste varkensvlees + de lekkerste kruiden = een heerlijk Italiaans gerecht waar je iedereen stil mee krijgt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in 8 parten. Snijd de naaldjes van de rozemarijntakjes fijn. Meng de aardappel met de rozemarijn, venkelzaad en olijfolie. Doe in lage ovenschaal.

2

Leg de porchetta op een ovenrooster iets boven het midden van de oven. Steek de vleesthermometer, ingesteld op 70 °C, in het midden van het vlees. Zet de aardappelen na 35 min. onder het vlees in de oven. Neem het vlees na weer 35 min. uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten. Zet de oven uit, maar laat de aardappelen nog in de oven staan. Snijd het vlees in plakken en serveer met de aardappelen.

variatietipIn plaats van rosevalaardappelen kun je ook pommes gourmandine (AH Excellent) gebruiken.

bereidingstipJe kunt stap 1 van dit gerecht vier uur van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.