bewaar
Ovenaardappelen met braadworst
Ovenaardappelen met braadworst
bewaar

Ovenaardappelen met braadworst

Heerlijk knapperige aardappelen uit de oven met een vleugje Italië door de rozemarijn.

15 min. bereiden
40 min. wachten
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

3 tenen

knoflook

4

braadworsten

15 g

takje rozemarijn

3 el

traditionele olijfolie

600 g

broccoli

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Heerlijk knapperige aardappelen uit de oven met een vleugje Italië door de rozemarijn.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ongeschilde aardappelen in kwarten en kook ze 10 min. in water met zout. Giet af en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Leg de tenen knoflook op een werkblad. Leg het lemmet van een keukenmes erop en duw krachtig op het mes zodat de tenen deels openbarsten (kneuzen). Leg de braadworsten met de knoflook en rozemarijn tussen de aardappelen. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Schep om en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep elke 10 min. om.

3

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Kook aan het eind van de oventijd de broccoli in 5 min. in water met zout beetgaar.