bewaar
Marokkaanse geïnspireerde quiche met tonijn, rozijnen & pompoenstukjes
Marokkaanse geïnspireerde quiche met tonijn, rozijnen & pompoenstukjes
bewaar

Marokkaanse geïnspireerde quiche met tonijn, rozijnen & pompoenstukjes

Knapperige quiche waarin de zoete smaken van pompoen en rozijnen samenkomen met de pittige kruiden.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 vellen

diepvries filodeeg

1 el

zonnebloemolie

320 g

John West tonijnstukken in olijfolie

100 g

feta

75 g

rozijnen

800 g

koelverse pompoenstukjes

1 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout

4

middelgrote eieren

1 tl

zout

75 g

jonge bladsla met babyspinazie

250 g

cherrytomaten

1 el

olijfolie citroen

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)

  • aluminiumfolie

Knapperige quiche waarin de zoete smaken van pompoen en rozijnen samenkomen met de pittige kruiden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien. Vet een springvorm in met de zonnebloemolie. Leg er een vel ontdooid filodeeg in. Leg schuin hierop een 2e vel, zodat de hoeken verspringen. Leg hierop, weer verspringend, een 3e vel.

2

Laat de tonijnstukken uitlekken. Verkruimel de feta. Meng de tonijn met de feta, rozijnen, pompoenstukjes en de ras el hanout. Verdeel het pompoenmengsel over de bodem van de vorm. Klop de eieren los met het zout. Giet over de vulling. Dek af met de rest van de vellen filodeeg en rangschik ze weer verspringend.

3

Bak de quiche ca. 30 min. in het midden van de oven. Dek eventueel na 15 min. af met aluminiumfolie, als de bovenkant te bruin wordt. Serveer de quiche met jonge bladsla met babyspinazie, cherrytomaten en de citroenolijfolie.