bewaar
Italiaanse maaltijdsoep met runderballetjes
Italiaanse maaltijdsoep met runderballetjes
bewaar

Italiaanse maaltijdsoep met runderballetjes

Met de kaaskletskoppen bij deze soep krijg je iedereen stil aan tafel.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

venkelknol

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

2 el

traditionele olijfolie

700 ml

krachtbouillon rundvlees

1 liter

water

300 g

rijst en granen

60 g

Parmigiano Reggiano

290 g

verse rundersoepballetjes

600 g

Italiaanse roerbakmix

Dit heb je nodig

  • soeppan

  • rasp

  • bakpapier

Met de kaaskletskoppen bij deze soep krijg je iedereen stil aan tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke partjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de venkel met de Italiaanse kruiden 5 min. Schenk de bouillon en het water erbij, voeg de rijst toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken.

2

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas met een fijne rasp. Maak een hoopje kaas per persoon van 4 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 10 min. goudbruin in de oven. Neem de kaaskletskoppen met een spatel van het bakpapier en laat afkoelen op een rooster.

3

Voeg de runderballetjes toe aan de soep en kook nog 3 min. Voeg de roerbakgroente toe en kook nog 2 min. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep met de kaaskletskoppen.

tip

variatietipIn plaats van AH Biologische rijst & granen kun je ook 2 blikken cannellinibonen (à 400 g) gebruiken. Voeg deze toe in stap 4. Heerlijk!