bewaar
Pompoensoep met runderreepjes en stokbrood
Pompoensoep met runderreepjes en stokbrood
bewaar

Pompoensoep met runderreepjes en stokbrood

Een oranje oppeper, krachtig gekruid en mooi versierd met verse peterselie.

40 min. bereiden
160waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

750 g

verse pompoen

5 el

traditionele olijfolie

150 g

gesneden uien

2 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

380 ml

krachtbouillon rundvlees

760

kraanwater

1

Frans afbakstokbrood

4 takjes

verse platte peterselie

300 g

Provençaals gekruide runderreepjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Een oranje oppeper, krachtig gekruid en mooi versierd met verse peterselie.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Boen de pompoen schoon en halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de helften met schil in stukjes.

2

Verhit olie in een pan en fruit hierin de knoflook, uien en kruiden 3 min. Voeg de pompoen toe en laat 2 min. meebakken. Voeg de bouillon en het water toe. Breng aan de kook en laat de soep ca. 15-20 min. zachtjes koken. Bak ondertussen het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Peterselieblaadjes grof snijden. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met peper.

3

Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de runderreepjes ca. 3 min. Schep de soep in de borden en verdeel de runderreepjes erover. Bestrooi met wat peterselie en serveer met het stokbrood.

4

Boen de pompoen schoon en halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de helften met schil in stukjes.

tip

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.