Me­di­ter­ra­ne worst met oven­groen­ten

Wat een kleuren, op je bord schijnt in ieder geval de zon.

(23) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Wat een kleuren, op je bord schijnt in ieder geval de zon. 4 personen
3 23

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in de lengte in plakken van 1 cm breed. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅓ van de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
  2. Halveer ondertussen de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in halve ringen van 2 cm breed. Snijd de courgettes in de lengte in kwarten en snijd in stukken van 4 cm. Snijd de knoflook fijn. Snijd elke worst in 3 schuine plakken.
  3. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de paprika, courgette, knoflook, worst, oregano en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak nog 20 min. in het midden van de oven. Halveer ondertussen de tomaten. Neem de bakplaat uit de oven en schep de tomaten door de groenten. Verdeel de groenten en worst over de borden.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 09 - Slim septemberen , Allerhande Box week 18 2017 , Allerhande Box

Mediterrane worst met ovengroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne worst met oven­groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in de lengte in plakken van 1 cm breed.

3
3
  • 1 el (arachide)olie

Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 1 gele paprika

Halveer ondertussen de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in halve ringen van 2 cm breed.

5
5
  • 2 courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 4 braadworsten

Snijd de courgettes in de lengte in kwarten en snijd in stukken van 4 cm. Snijd de knoflook fijn. Snijd elke worst in 3 schuine plakken.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 el (arachide)olie

Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de paprika, courgette, knoflook, worst, oregano en de rest van de olie erdoor.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak nog 20 min. in het midden van de oven.

8
8
  • 250 g cherrytomaten

Halveer ondertussen de tomaten. Neem de bakplaat uit de oven en schep de tomaten door de groenten. Verdeel de groenten en worst over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.