Mediterrane boerenkoolstamp

mediterraan
hoofdgerecht
4 personen
3
76
Advertentie
Ingrediënten
- 1.2 kg iets kruimige aardappelen
- 1 schaal Catalaanse braadworst (300 g)
- 2 el olijfolie
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 pak boerenkool (450 g, diepvries)
- 1 blik cannellini bonen ((400 g), uitgelekt)
- 2 el zongedroogde tomaten ((potje 295 g), in reepjes)
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
- Verwijder het vel van de worst. Verhit de olie en bak het worstvlees samen met de rozemarijn in 5 min. rul, duw het vlees tijdens het bakken met een spatel in kleine stukjes. Verwarm de bevroren boerenkool in een pan en voeg de bonen toe als de boerenkool ontdooid en warm is.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng de boerenkool en bonen erdoor. Roer de tomaten en worst erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Tip:
Dagje zonder vlees? Laat de worst weg en meng met de tomaten 200 g oude kaas in blokjes door de stamppot.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 57 g
- vet 27 g