bewaar
Veldsla-stamppotje met Catalaanse braadworstjes
Veldsla-stamppotje met Catalaanse braadworstjes
bewaar

Veldsla-stamppotje met Catalaanse braadworstjes

30 min. bereiden
112waarderingen

Ingrediënten

4 personen

900 g

grote iets kruimige aardappelen

3 el

olijfolie

1 schaal

Catalaanse braadworst

2

uien

1

rode paprika

1 blikje

crispy maiskorrels

½ bakje

zuivelspread

2 zakjes

veldsla

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze 20 min. in water met zout gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit 1 el olie in een braadpan en fruit de ui in 3 min. glazig. Voeg de paprika toe en roerbak 3 min. Voeg de mais toe en verwarm 3 min.

3

Voeg de zuivelspread toe aan de aardappelen in de pan en laat op laag vuur smelten. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree en voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Schep het groentenmengsel en de veldsla erdoor.

4

Neem de worstjes uit de pan en schenk 150 ml kookvocht bij het bakvet. Breng al roerend aan de kook. Breng de jus op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de worstjes en jus.