bewaar
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
bewaar

Verstopte gehaktballetjes met boerenkool

25 min. bereiden
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

2 zakken

boerenkool

2 el

olijfolie

1 schaal

Zweedse gehaktballetjes

150 ml

halfvolle melk

75 g

gemalen jonge kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (inhoud 2 1/2 liter), ingevet, pureestamper

Aan de slag

1

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze met de boerenkool in ruim water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. goudbruin en gaar. Verwarm de melk in een steelpan.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de aardappelen met de boerenkool af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en zout. Leg de gehaktballetjes in de ovenschaal. Schep de boerenkoolstamppot erop en strijk glad. Bestrooi met de kaas.

3

Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. lichtbruin.

4

* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

tip

algemeenLekker met piccalilly (pot 335 g).