bewaar
Bietenstamppot met Zweedse gehaktballetjes
Bietenstamppot met Zweedse gehaktballetjes
bewaar

Bietenstamppot met Zweedse gehaktballetjes

25 min. bereiden
82waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kruimige aardappelen

2 el

vloeibare margarine

380 g

Zweedse gehaktballetjes

800 g

geraspte bietjes

100 ml

zure room

2 el

balsamicoazijn

½ bakje

verse dille

1 zakje

gebakken spekblokjes

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in stukjes en kook in een pan met water en zout in 20 min. gaar. Verhit de margarine in een koekenpan, voeg de balletjes toe en bak op middelhoog vuur in 10 minuten gaar. Schud regelmatig om.

2

Verwarm de bieten in een pan met balsamicoazijn. Giet de aardappelen af, voeg de zure room toe en stamp fijn.

3

Snijd de dille fijn. Schep de bieten en de dille door de puree en verdeel over de borden. Verdeel de spekjes erover en leg de gehaktballetjes erbij.