Knapperig gebakken tofu in zoete-aardappelcurry
Hoe je van een kruidige curry een lekkere vegavariant maakt? Nou, zo!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g tofu naturel
- 85 g Patak's kruidenpasta voor tikka massala
- 750 g zoete aardappelen
- 4 el arachideolie
- 400 ml Fairtrade kokosmelk in blik
- 400 g wilde spinazie (zak)
- 250 g diepvries tuinerwten (ontdooid)
- 4 Patak's mininaans in pak
- 15 g verse koriander
Keukenspullen
- theedoek
Advertentie
Bereiden
- Laat de tofu uitlekken. Leg hiervoor een schone theedoek op een bord. Leg de tofu hierop en vouw de randen van de doek over de tofu. Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uitkomt. Snijd de tofu in plakken van 1 cm breed en halveer deze. Meng met de helft van de tikka masala en laat minstens 20 min. staan.
- Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1½ cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aardappel en de rest van de kruidenpasta 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken met de deksel op de pan. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Voeg de tuinerwten toe en laat de curry nog 1 min. koken.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofu in 8 min. goudbruin en knapperig. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd in plakken van 2 cm breed. Snijd de koriander grof. Verdeel de curry over de kommen en verdeel de tofu erover. Garneer met de koriander. Serveer de naan erbij.
variatietip:
In plaats van mininaans kun je ook naanbrood naturel (pak 280 g, Patak’s) gebruiken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 895 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 99 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 19 g - natrium 980 mg
- vezels 13 g
Pittigheid
Ook te zien in
Knapperig gebakken tofu in zoete-aardappelcurry
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Knapperig gebakken tofu in zoete-aardappelcurry
- 250 g tofu naturel
Laat de tofu uitlekken. Leg hiervoor een schone theedoek op een bord. Leg de tofu hierop en vouw de randen van de doek over de tofu.
Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uitkomt.
- 40 g Patak's kruidenpasta voor tikka massala
Snijd de tofu in plakken van 1 cm breed en halveer deze. Meng met de tikka masala en laat minstens 20 min. staan.
- 750 g zoete aardappelen
Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1½ cm.
- 2 el arachideolie
- 45 g Patak's kruidenpasta voor tikka massala
Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappel en de kruidenpasta 2 min. op middelhoog vuur.
- 400 ml Fairtrade kokosmelk in blik
- 400 g wilde spinazie
Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken met de deksel op de pan. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken.
- 250 g diepvries tuinerwten
Voeg de tuinerwten toe en laat de curry nog 1 min. koken.
- 2 el arachideolie
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tofu in 8 min. goudbruin en knapperig. Keer regelmatig.
- 4 Patak's mininaans in pak
- 15 g verse koriander
Verwarm ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd in plakken van 2 cm breed. Snijd de koriander grof.
Verdeel de curry over de kommen en verdeel de tofu erover. Garneer met de koriander. Serveer de naan erbij.
variatietip:
In plaats van mininaans kun je ook naanbrood naturel (pak 280 g, Patak’s) gebruiken.