bewaar
Pompoencurry met tofu
Pompoencurry met tofu
bewaar

Pompoencurry met tofu

Pimp je pompoencurry met tofu!

25 min. bereiden
licht pittig
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

2 el

arachideolie

70 g

Fairtrade gele curry kruidenpasta

375 g

tofu naturel

400 g

koelverse pompoenstukjes

400 ml

kokosmelk

200 ml

water

125 g

taugé

1

limoen

Pimp je pompoencurry met tofu!

Aan de slag

1

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de ui toe en fruit 2 min. mee.

2

Laat ondertussen de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van ca. 2½ cm en bestrooi met peper en zout.

3

Zet het vuur middelhoog, voeg de pompoenstukjes toe en bak 2 min. Voeg de tofublokjes, kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. zachtjes stoven tot de pompoen gaar is. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de curry over diepe borden en verdeel de taugé erover. Snijd de limoen in parten en serveer erbij.

bereidingstipDep de tofu goed droog, zodat de smaken van de curry er goed in kunnen trekken.

combinatietipLekker met koriander.