Pom­poen­cur­ry met tofu

Pimp je pompoencurry met tofu!

(1) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Pimp je pompoencurry met tofu! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de ui toe en fruit 2 min. mee.
  2. Laat ondertussen de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van ca. 2½ cm en bestrooi met peper en zout.
  3. Zet het vuur middelhoog, voeg de pompoenstukjes toe en bak 2 min. Voeg de tofublokjes, kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. zachtjes stoven tot de pompoen gaar is. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de curry over diepe borden en verdeel de taugé erover. Snijd de limoen in parten en serveer erbij.

bereidingstip:

Dep de tofu goed droog, zodat de smaken van de curry er goed in kunnen trekken.

combinatietip:

Lekker met koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 11 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pompoencurry met tofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­cur­ry met tofu

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 2 el arachideolie
  • 70 g Fairtrade gele curry kruidenpasta

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de ui toe en fruit 2 min. mee.

2
2
  • 375 g tofu naturel

Laat ondertussen de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van ca. 2½ cm en bestrooi met peper en zout.

3
3
  • 400 g koelverse pompoenstukjes

Zet het vuur middelhoog, voeg de pompoenstukjes toe en bak 2 min.

4
4
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml water

Voeg de tofublokjes, kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. zachtjes stoven tot de pompoen gaar is. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 125 g taugé
  • 1 limoen

Verdeel de curry over diepe borden en verdeel de taugé erover. Snijd de limoen in parten en serveer erbij.

bereidingstip:

Dep de tofu goed droog, zodat de smaken van de curry er goed in kunnen trekken.

combinatietip:

Lekker met koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.