bewaar
Calamaris met knoflook-citroensaus
Calamaris met knoflook-citroensaus
bewaar

Calamaris met knoflook-citroensaus

Dit heerlijke Zuid-Europese voorgerecht dat je op vakantie altijd bestelt, maak je nu gewoon zelf!

25 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

diepvries pijlinktvistubes

2

citroenen

100 g

Griekse yoghurt

50 g

mayonaise

1 teen

knoflook

20 g

verse platte peterselie

1 liter

arachideolie

50 g

maizena

50 g

tarwebloem

Dit heb je nodig

  • frituurpan of ruime pan

Dit heerlijke Zuid-Europese voorgerecht dat je op vakantie altijd bestelt, maak je nu gewoon zelf!

Aan de slag

1

Laat de pijlinktvistubes ontdooien en boen de citroenen schoon. Doe de yoghurt en mayonaise in een kommetje. Rasp de gele schil van 1 citroen erboven en pers de vrucht uit. Houd het sap apart. Snijd de knoflook fijn en meng door de yoghurt. Snijd de peterselie fijn en meng de helft door de knoflooksaus. Breng op smaak met wat citroensap.

2

Verhit de olie in een wok of frituurpan tot 180 °C. Dep de pijlinktvistubes droog en snijd in ringetjes van 1 cm. Schep om met 1 el citroensap. Doe samen met de maizena, bloem, peper en eventueel zout in een plastic zak. Draai de zak goed dicht. Schud de inktvisringen stevig door elkaar, zodat ze bedekt zijn met een gelijkmatig laagje bloem. Neem uit de zak, schud eventueel overtollige bloem eraf en frituur de ringen in 2 à 3 porties in 3 min. goudbruin.

3

Laat uitlekken op keukenpapier en leg op een schaal. Snijd de laatste citroen in parten en leg ertussen. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de knoflooksaus.

Frituren

Instructievideo - 01:34 min.