bewaar
Gerookte zalmbonbon
Gerookte zalmbonbon
bewaar

Gerookte zalmbonbon

Zalm als kerst voorgerecht: altijd een goed idee!

15 min. bereiden
110waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12½ g

verse bieslook

½

Elstar appel

150 g

rauwkostmix radijs

2 el

Griekse yoghurt

2 el

mayonaise

200 g

gerookte zalm

40 g

rucola

1 el

olijfolie frisse citroen

Dit heb je nodig

  • kopjes of kommetjes (Ø 8 cm, hoogte 4 cm)

  • vershoudfolie

Zalm als kerst voorgerecht: altijd een goed idee!

Aan de slag

1

Snijd de bieslook fijn en houd ¼ achter. Rasp de appel met schil. Meng de bieslook, appel, rauwkost, yoghurt en mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Leg een een stuk vershoudfolie in elk kopje. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn. Verdeel de rauwkost erover. Vouw de randen over de vulling zodat de vulling bedekt is. Vouw de folie erover en draai als een toffee strak dicht. Bewaar de zalm bonbon in de vershoudfolie tot het serveren in de koelkast.

3

Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met de olie. Leg de zalmbonbons erop en garneer met de rest van de bieslook.

bereidingstipJe kunt dit gerecht t/m stap 2 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.