Gerookte zalmbonbon
Zalm als kerst voorgerecht: altijd een goed idee!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 12½ g verse bieslook
- ½ Elstar appel (of een andere friszoete appel)
- 150 g rauwkostmix radijs
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 200 g gerookte zalm
- 40 g rucola
- 1 el olijfolie frisse citroen
Keukenspullen
- 4 kopjes of kommetjes (Ø 8 cm, hoogte 4 cm)
- vershoudfolie
Advertentie
Bereiden
- Snijd de bieslook fijn en houd ¼ achter. Rasp de appel met schil. Meng de bieslook, appel, rauwkost, yoghurt en mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Leg een een stuk vershoudfolie in elk kopje. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn. Verdeel de rauwkost erover. Vouw de randen over de vulling zodat de vulling bedekt is. Vouw de folie erover en draai als een toffee strak dicht. Bewaar de zalm bonbon in de vershoudfolie tot het serveren in de koelkast.
- Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met de olie. Leg de zalmbonbons erop en garneer met de rest van de bieslook.
bereidingstip:
Je kunt dit gerecht t/m stap 2 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 220 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 605 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Gerookte zalmbonbon
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gerookte zalmbonbon
- 12½ g verse bieslook
- ½ Elstar appel
Snijd de bieslook fijn en houd ¼ achter. Rasp de appel met schil.
- 150 g rauwkostmix radijs
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
Meng de bieslook, appel, rauwkost, yoghurt en mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 200 g gerookte zalm
Leg een een stuk vershoudfolie in elk kopje. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn.
Verdeel de rauwkost erover. Vouw de randen over de vulling zodat de vulling bedekt is. Vouw de folie erover en draai als een toffee strak dicht.
Bewaar de zalmbonbon in de vershoudfolie tot het serveren in de koelkast.
- 40 g rucola
- 1 el olijfolie frisse citroen
Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met de olie. Leg de zalmbonbons erop en garneer met de rest van de bieslook.
bereidingstip:
Je kunt dit gerecht t/m stap 2 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.