bewaar
Zalmbonbon met mousse van waterkers
Zalmbonbon met mousse van waterkers
bewaar

Zalmbonbon met mousse van waterkers

Deze zalm amuse is ideaal als starter van je thuisdiner; je kunt 'm al 1 dag van te voren klaarmaken. C'est très bon!

20 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

75 g

waterkers

250 g

ricotta

200 g

gerookte zalm

200 g

koelverse sojabonen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • vershoudfolie

  • kopjes of kommetjes (Ø 8 cm, hoogte 4 cm)

Deze zalm amuse is ideaal als starter van je thuisdiner; je kunt 'm al 1 dag van te voren klaarmaken. C'est très bon!

Aan de slag

1

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helft uit. Snijd de andere helft in parten.

2

Verwijder de harde stelen van de waterkers en houd 2 stelen over voor de garnering. Doe de rest van de waterkers in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Meng de waterkerspuree met de ricotta, een ½ el citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Leg een stuk vershoudfolie in elk kopje. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn. Verdeel ¾ van de waterkersmousse erover. Vouw de randen over de vulling zodat alles bedekt is. Vouw de folie erover en draai als een toffee dicht.

4

Verwijder de folie van de zalmbonbons en leg in het midden van elk bord een bonbon. Garneer met de rest van het citroenrasp. Verdeel de rest van de waterkersmousse in 3 hoopjes over de borden. Verdeel de sojaboontjes over de borden en garneer met de citroenpartjes.

bewaartipJe kunt dit gerecht een dag van tevoren maken t/m stap 3. Bewaar de zalmbonbon in de vershoudfolie tot het serveren in de koelkast.