Indiase zalmcurry met spinazie & kikkererwten
Gember, kruidenpasta, kokosmelk: in deze smaakvolle curry proef je India.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g zilvervliesrijst
- 2 uien
- 4 cm verse gember
- 2 tomaten
- 1 el (arachide)olie
- 2 el mild curry paste
- 400 g kikkererwten in blik
- 200 ml kokosmelk
- 300 g verse zalmfilets
- 400 g wilde spinazie
- 1 limoen
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, gember en currypasta 3 min. op laag vuur.
- Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de kokosmelk, kikkererwten en tomatenblokjes toe aan de curry en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm. Snijd de limoen in partjes en de spinazie grof. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Dit duurt ca. 3 min. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer met de rijst en de limoen.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 280 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Indiase zalmcurry met spinazie & kikkererwten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indiase zalmcurry met spinazie & kikkererwten
- 150 g zilvervliesrijst
- 2 uien
- 4 cm verse gember
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil de gember en snijd fijn.
- 2 tomaten
- 1 el (arachide)olie
- 2 el mild curry paste
Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, gember en currypasta 3 min. op laag vuur.
- 400 g kikkererwten in blik
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
- 200 ml kokosmelk
Voeg de kokosmelk, kikkererwten en tomatenblokjes toe aan de curry en breng al roerend aan de kook.
Laat 5 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 300 g verse zalmfilets
- 400 g wilde spinazie
- 1 limoen
Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm. Snijd de limoen in partjes en de spinazie grof.
Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Dit duurt ca. 3 min.
Breng eventueel op smaak met zout. Serveer met de rijst en de limoen.