bewaar
Gekookt ei met kruidendipje
Gekookt ei met kruidendipje
bewaar

Gekookt ei met kruidendipje

Bijzondere snack: iedereen dipt zijn eigen eitje.

10 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 porties

4

middelgrote eieren

10 g

peterselie

1 tl

gedroogde dragon

4 el

traditionele olijfolie

30 g

ongezouten pistachenoten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Bijzondere snack: iedereen dipt zijn eigen eitje.

Aan de slag

1

Breng een pan water aan de kook. Kook de eieren 8 min. Snijd ondertussen de peterselie grof. Doe met de dragon en olie in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot kruidenolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Hak de pistachenoten fijn. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Dip de eieren eerst in de kruidenolie en vervolgens in de noten.

tip

bewaartipBewaar de gekookte eieren ongepeld maximaal 2 dagen in de koelkast. De kruidenolie bewaar je afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast, de noten maximaal 2 dagen buiten de koelkast.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.