Vol­ko­ren­clubs­and­wich met ei, zalm en kom­kom­mer

Lunch eens luxe met deze rijkgevulde, dubbeldikke sandwich vol smaken.

(9) waardeer
brunch Lunch eens luxe met deze rijkgevulde, dubbeldikke sandwich vol smaken. 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 8 satéprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in plakjes. Snijd ondertussen de komkommers in de lengte in plakjes. Meng de mosterd met de dragon en guacamole. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Besmeer per persoon 1 sneetje brood aan 1 kant met de guacamole. Verdeel de sla over de rest van de sneetjes en beleg de helft hiervan ook nog met de komkommer en zalm. Stapel op elk sneetje met zalm 1 sneetje met sla. Beleg deze met plakjes ei en breng op smaak met peper. Leg de sneetjes met de guacamole naar beneden erop. Steek in elke sandwich 2 satéprikkers en snijd het brood schuin door. Serveer direct.

Tip:

Met omega 3- vetzuren (ook dankzij de zalm): deze beschermen tegen hart- en vaatziekten

Tip:

Deze sandwich bevat lekker veel eiwitten (eieren, zalm): deze helpen je spieren te herstellen en te vergroten

bewaartip:

Wil je de sandwich meenemen? Maak deze ’s ochtends en verpak strak in vershoudfolie. Neem de satéprikkers apart mee.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenclubsandwich met ei, zalm en komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­clubs­and­wich met ei, zalm en kom­kom­mer

1
1
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in plakjes.

2
2
  • 4 snoepkomkommers
  • 2 el dijonmosterd
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 200 g koelverse guacamole

Snijd ondertussen de komkommers in de lengte in plakjes. Meng de mosterd met de dragon en guacamole. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 12 sneetjes volkorenbrood
  • 40 g jonge bladsla met babyspinazie
  • 100 g gerookte zalm

Besmeer per persoon 1 sneetje brood aan 1 kant met de guacamole. Verdeel de sla over de rest van de sneetjes en beleg de helft hiervan ook nog met de komkommer en zalm.

4
4

Stapel op elk sneetje met zalm 1 sneetje met sla. Beleg deze met plakjes ei en breng op smaak met peper.

5
5

Leg de sneetjes met de guacamole naar beneden erop. Steek in elke sandwich 2 satéprikkers en snijd het brood schuin door. Serveer direct.

bewaartip:

Wil je de sandwich meenemen? Maak deze ’s ochtends en verpak strak in vershoudfolie. Neem de satéprikkers apart mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.