Speltpita met gegrilde kip en rodecoleslaw
Lekker licht en fris, deze pita met kip en een rauwkost van rodekool, komkommer en radijs.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- ¼ rodekool
- 150 g radijsjes
- ½ ui
- ½ komkommer
- 150 ml appelcider
- 400 g kipfilethaasjes
- 2 el traditionele olijfolie
- 4 afbakspeltpita's
- 200 g hummus
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd de kool in flinterdunne repen. Snijd de radijsjes in plakjes en de ui in halve ringen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in plakken. Meng de groenten met de cider, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat minimaal 20 min. marineren. Schep af en toe om.
- Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Halveer de kipfilethaasjes en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Gril de kip 8 min. Keer halverwege. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gemarineerde groenten uitlekken.
- Vul de pita’s met 2 el coleslaw, kip en 1 el hummus. Serveer met de rest van de coleslaw en hummus.

Speltpita met gegrilde kip en rodecoleslaw
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 50 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 605 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Speltpita met gegrilde kip en rodecoleslaw
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Speltpita met gegrilde kip en rodecoleslaw

- ¼ rodekool
- 150 g radijsjes
- ½ ui
Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd de kool in flinterdunne repen. Snijd de radijsjes in plakjes en de ui in halve ringen.

- ½ komkommer
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in plakken.

- 150 ml appelcider
Meng de groenten met de cider, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat minimaal 20 min. marineren. Schep af en toe om.

- 400 g kipfilethaasjes
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Halveer de kipfilethaasjes en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

- 4 afbakspeltpita's
Gril de kip 8 min. Keer halverwege. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gemarineerde groenten uitlekken.

- 200 g hummus
Vul de pita’s met 2 el coleslaw, kip en 1 el hummus. Serveer met de rest van de coleslaw en hummus. Lekker!