Wild­ter­ri­ne van ko­nijn en fa­zant

Hier worden je gasten pas echt wild van! Wat een feest deze terrine.

  • voorgerecht
  • 16 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 11 uur wachten
    • 1 u. 30 min. oventijd
(19) waardeer
voorgerecht Hier worden je gasten pas echt wild van! Wat een feest deze terrine. 16 personen
4 19

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • cakevorm
  • aluminiumfolie
  • ovenschaal (25 x 35 cm)
  • vershoudfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontbeen de konijnenbouten: zoek met de punt van een scherp mes het bot en snijd het vlees daar voorzichtig vanaf. Snijd het konijnvlees, de fazantdijen en kippenlevertjes in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Doe de helft van het vlees incl. alle stukjes vel met de tijm, bacon, sjalotten, ras el hanout, salie en het zout in de keukenmachine en maal fijn. Meng het gemalen vlees in een kom met de rest van het vlees en voeg de wijn en vieux toe. Dek af en laat 4 uur marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 140 °C. Bekleed 1 cakevorm met ¾ van de pancetta. Zorg dat de plakken elkaar iets overlappen, laat aan de randen wat overhangen. Meng de pistachenoten door het vleesmengsel. Vul hier de cakevorm met pancetta mee. Dek de bovenkant af met de rest van de pancetta. Vouw de overhangende pancetta hier overheen.
  3. Dek de bovenkant van de terrine af met aluminiumfolie en zet in de ovenschaal. Doe kokend water in de schaal tot de terrine voor ⅔ onder water staat. Bak ca. 1½ uur in de oven. Neem uit de oven. Verwijder de folie en giet eventueel het vocht af. Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Dek goed af met vershoudfolie.
  4. Zet de tweede (lege) cakevorm met de bodem aan de onderkant op de terrine. Zet er voor het gewicht blikken of iets anders zwaars in om de terrine massief te maken en zet minimaal 4 uur in de koelkast. Neem de terrine 1 uur voor serveren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Stort de terrine op een schaal of bord.

combinatietip:

Snijd de terrine in plakken en serveer met de cornichons en geroosterd speltbrood.

Tip:

Je kunt de terrine tot 5 dagen van tevoren maken. De smaak wordt alleen maar beter! Bewaar wel afgedekt in de koelkast.

video

Wild­ter­ri­ne van ko­nijn en fa­zant

recipevideo - 03:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 520 mg
Tags
Ook te zien in

Wildterrine van konijn en fazant

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wild­ter­ri­ne van ko­nijn en fa­zant

1
1
  • 2 konijnenbouten

Ontbeen de konijnenbouten: zoek met de punt van een scherp mes het bot en snijd het vlees daar voorzichtig vanaf.

2
2
  • 540 g fazantdijen
  • 380 g kippenlevertjes
  • 3 takjes verse tijm

Snijd het konijnvlees, de fazantdijen en kippenlevertjes in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

3
3
  • 150 g bakbacon
  • 2 sjalotten
  • 1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout
  • 6 blaadjes verse salieblaadjes
  • 1 tl zout

Doe de helft van het vlees incl. alle stukjes vel met de tijm, bacon, sjalotten, ras el hanout, salie en het zout in de keukenmachine en maal fijn.

4
4
  • 100 ml droge witte wijn
  • 50 ml vieux

Meng het gemalen vlees in een kom met de rest van het vlees en voeg de wijn en vieux toe. Dek af en laat 4 uur marineren in de koelkast.

5
5

Verwarm de oven voor op 140 °C.

6
6
  • 240 g pancetta

Bekleed 1 cakevorm met de pancetta. Zorg dat de plakken elkaar iets overlappen, laat aan de randen wat overhangen.

7
7
  • 95 g ongezouten pistachenoten

Meng de pistachenoten door het vleesmengsel. Vul hier de cakevorm met pancetta mee.

8
8
  • 80 g pancetta

Dek de bovenkant af met de rest van de pancetta. Vouw de overhangende pancetta hier overheen.

9
9

Dek de bovenkant van de terrine af met aluminiumfolie en zet in de ovenschaal.

10
10

Doe kokend water in de schaal tot de terrine voor ⅔ onder water staat. Bak ca. 1½ uur in de oven.

11
11

Neem uit de oven. Verwijder de folie en giet eventueel het vocht af. Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Dek goed af met vershoudfolie.

12
12

Zet de tweede (lege) cakevorm met de bodem aan de onderkant op de terrine.

13
13

Zet er voor het gewicht blikken of iets anders zwaars in om de terrine massief te maken en zet minimaal 4 uur in de koelkast.

14
14

Neem de terrine 1 uur voor serveren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Stort de terrine op een schaal of bord.

combinatietip:

Snijd de terrine in plakken en serveer met de cornichons en geroosterd speltbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.