bewaar
Salade van babyboerenkool, shiitake en peer
Salade van babyboerenkool, shiitake en peer
bewaar

Salade van babyboerenkool, shiitake en peer

Een salade die winters en fris tegelijk is.

30 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

limoenen

2

Conference peren

375 g

tofu naturel

100 g

gezouten cashewnoten

120 ml

soy sauce less salt

2 el

tarwebloem

6 el

dressing mango/gember

300 g

snackpaprika

200 g

shiitake

200 ml

rijstolie

80 g

koelverse babyboerenkool

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • keukenpapier

  • schuimspaan

Een salade die winters en fris tegelijk is.

Aan de slag

1

Halveer de limoenen en pers de vruchten uit. Snijd de peren in de lengte in kwarten. Verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in plakjes en daarna in reepjes (julienne). Besprenkel de peer tegen verkleuren met de helft van het limoensap.

2

Dep de tofu droog en maal met de cashewnoten in de keukenmachine grof met de pulseknop Schep uit de kom, voeg 30 ml sojasaus en 2 el bloem toe en meng tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper.

3

Meng de mango-gemberdressing met de rest van de sojasaus en het limoensap.

4

Snijd de paprika's in dunne ringen. Snijd de shiitakes in reepjes. Verhit 45 ml olie in een wok en roerbak de paprika en shiitakes 4 min. Neem de wok van het vuur en schep de helft van de dressing erdoor. Breng op smaak met peper.

5

Veeg de wok schoon en verhit de rest van de olie. Vorm met 2 theelepels kleine balletjes van het tofumengsel en frituur in 2 min. goudbruin. Keer halverwege. Schep de tofucroutons met een schuimspaan uit de wok. Laat uitlekken op keukenpapier.

6

Verdeel de babyboerenkool en peer over een schaal en schep het paprika-shiitakemengsel erdoor. Verdeel de tofucroutons erover en serveer de rest van de dressing erbij.

combinatietipLekker met quinoa en koriander.