Tofu met peul­tjes, man­go en cas­hew­no­ten

(56) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 56

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, vang tijdens het afgieten 150 ml kookvocht op. Kook de worteltjes en peultjes in ruim kokend water 5 min. Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en snijd die diagonaal in vieren. Snijd de paksoi-stelen in 1 cm brede boogjes, scheur het blad grof.
  2. Verhit de olie in een wok. Roerbak de knoflook 1 min. en schep uit de pan. Roerbak in de knoflookolie de tofu al omscheppend goudbruin en schep uit de pan. Roerbak in de rest van de olie de paksoistelen 3 min. Voeg de worteltjes en peultjes, het paksoiblad, de knoflook, de mangoblokjes en de cashewnoten toe en roerbak tot alles warm is. Schenk het opgevangen kookvocht erbij en breng aan de kook. Schep de tofu er weer bij. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de gele rijst over 4 borden, schep het tofu-groente-mangomengsel erop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 10-11

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.