bewaar
Tofu met peultjes, mango en cashewnoten
Tofu met peultjes, mango en cashewnoten
bewaar

Tofu met peultjes, mango en cashewnoten

20 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

gele rijst

1 zak

worteltjes en peultjes

1 pakje

tofu naturel

1

paksoi

2 el

olie

1 teen

knoflook

1 doosje

mango

100 g

gezouten cashewnoten

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, vang tijdens het afgieten 150 ml kookvocht op. Kook de worteltjes en peultjes in ruim kokend water 5 min. Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en snijd die diagonaal in vieren. Snijd de paksoi-stelen in 1 cm brede boogjes, scheur het blad grof.

2

Verhit de olie in een wok. Roerbak de knoflook 1 min. en schep uit de pan. Roerbak in de knoflookolie de tofu al omscheppend goudbruin en schep uit de pan. Roerbak in de rest van de olie de paksoistelen 3 min. Voeg de worteltjes en peultjes, het paksoiblad, de knoflook, de mangoblokjes en de cashewnoten toe en roerbak tot alles warm is. Schenk het opgevangen kookvocht erbij en breng aan de kook. Schep de tofu er weer bij. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de gele rijst over 4 borden, schep het tofu-groente-mangomengsel erop.