bewaar
Tofu met cashewnotensaus
Tofu met cashewnotensaus
bewaar

Tofu met cashewnotensaus

30 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

100 g

gezouten cashewnoten

1

citroen

5 el

zonnebloemolie

1 teen

knoflook

100 ml

kokosmelk

1 el

lichte basterdsuiker

1

ui

400 g

Thaise roerbakmix

375 g

tofu naturel

Dit heb je nodig

  • blender of keukenmachine

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maal in de keukenmachine de cashewnoten fijn. Rasp de schil van de citroen. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Pers de knoflook. Voeg de kokosmelk en knoflook toe en breng aan de kook. Roer de cashewnoten, suiker en citroenrasp erdoor en laat het geheel op laag vuur 10 min. zachtjes koken totdat de saus dikker wordt.

2

Snipper de ui. Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de roerbakmix en ui 4-6 min. Verhit 1 el olie in een koekenpan de rest van de olie en bak de tofu 5 min. aan beide kanten.

3

Meng de rijst met de groenten en verdeel over de borden. Serveer met de tofu en cashewnoten.

serveertipLekker met komkommersalade.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.