Zomerstamppot met hüt­ten­kä­se

Stamppot in de zomer? Jazeker! Probeer deze frisse zomerstamppot met hüttenkäse.

365 kcal

15 min. bereiden

3.2/5

(392)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • pureestamper


2017 nr. 06 - Op hete kolen

Receptkaarten Allerhande 7 2015 - Receptkaarten Allerhande 7 2015

Allerhande Box week 6 2017 - Allerhande Box week 6 2017

Allerhande Box week 36 2016 - Allerhande Box week 36 2016

Aan de slag

  1. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 10 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste minuut mee.

  2. Snijd ondertussen de salade-ui in ringen. Giet de aardappelen en tuinerwten af. Schep de helft van de hüttenkäse erdoor en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de salade-ui, kip en botersla door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de hüttenkäse.

  • combinatietipLekker met geraspte Parmezaanse kaas.
  • variatietipHoud je van pittig? Schep dan tegelijk met de kip wat fijngesneden Spaanse peper door de puree.
  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
  • Aardappelen schillen

    Instructievideo - 01:08 min.

Wat vond je van dit recept?

Zomerstamppot met hüt­ten­kä­se

Stamppot in de zomer? Jazeker! Probeer deze frisse zomerstamppot met hüttenkäse.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig