Zo­mer­s­tamp­pot met hüt­ten­kä­se

Stamppot in de zomer? Jazeker!

(283)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Stamppot in de zomer? Jazeker! 4 personen
3 283

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 10 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste minuut mee.
  2. Snijd ondertussen de salade-ui in ringen. Giet de aardappelen en tuinerwten af. Schep de helft van de hüttenkäse erdoor en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de salade-ui, kip en botersla door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de hüttenkäse.

variatietip:

Houd je van pittig? Schep dan tegelijk met de kip wat fijngesneden Spaanse peper door de puree.

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 06 - Op hete kolen, Receptkaarten Allerhande 7 2015, Allerhande Box week 6 2017, Allerhande Box week 36 2016

Zomerstamppot met hüt­ten­kä­se

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­s­tamp­pot met hüt­ten­kä­se

1
1
  • 800 g zoete aardappelen

Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 10 min. gaar.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2
  • 450 g tuinerwten

Kook de tuinerwten de laatste minuut mee.

3
3
  • 1 bosje salade-ui

Snijd ondertussen de salade-ui in ringen. Giet de aardappelen en tuinerwten af.

4
4
  • 100 g hüt­ten­kä­se

Schep de hüttenkäse erdoor en stamp met de pureestamper tot een grove puree.

5
5
  • 250 g gerookte kipfiletreepjes
  • 100 g botersla

Schep de salade-ui, kip en botersla door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 100 g hüt­ten­kä­se

Serveer met de rest van de hüttenkäse.

variatietip:

Houd je van pittig? Schep dan tegelijk met de kip wat fijngesneden Spaanse peper door de puree.

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.