bewaar
Erwtenstamppot met makreel
Erwtenstamppot met makreel
bewaar

Erwtenstamppot met makreel

Smeuïge stamp met tuinerwtjes (gebakken!) en lekker zoute gerookte makreel.

30 min. bereiden
121waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kruimige aardappel

25 g

ongezouten roomboter

2

uien

450 g

fijne diepvries tuinerwten

25 g

verse bieslook

300 g

verse gerookte makreelfilet

125 ml

verse slagroom

1 el

fijne mosterd

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Smeuïge stamp met tuinerwtjes (gebakken!) en lekker zoute gerookte makreel.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de tuinerwten toe aan de ui en bak in 4 min. beetgaar. Verdeel ondertussen de makreel in stukjes en controleer op graten. Snijd de bieslook fijn. Doe in de koekenpan.

3

Verwarm de slagroom in een steelpan. Giet de aardappelen af. Voeg de slagroom toe en stamp met een pureestamper tot puree. Schep het tuinerwtenmengsel en de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.

tip

variatietipVervang de makreelfilet eens door gerookte zalmsnippers (pakje 250 g).