bewaar
Tonijn-tomatenstoof met knapperige boontjes
Tonijn-tomatenstoof met knapperige boontjes
bewaar

Tonijn-tomatenstoof met knapperige boontjes

Kleurrijk en vol smaak: een feestje op je bord

15 min. bereiden
141waarderingen

Ingrediënten

4 personen

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

35 g

taco seasoningmix

200 g

koelverse gebroken sperzieboon

5

trostomaten

160 g

tonijnmoot in olijfolie

4

middelgrote eieren

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Kleurrijk en vol smaak: een feestje op je bord

Aan de slag

1

Pureer de gegrilde paprika met de staafmixer en doe deze samen met de seasoningmix en bonen in een hapjespan, roer door en breng aan de kook. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en voeg toe. Laat met de deksel op de pan 5 min. stoven. Schep regelmatig om en duw met de bolle kant van een houten lepel de tomatenkwarten in stukjes.

2

Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Verdeel deze over de tomatensaus. Maak holletjes in de saus en breek boven elk holletje een ei. Laat met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur zachtjes koken tot het eiwit gestold is. Pluk ondertussen de korianderblaadjes van de steeltjes. Garneer de tonijn-tomatenstoof met de koriander en serveer met het brood.

tip

combinatietipHoud je van pittig? Voeg dan 1 tl chili (molentje) toe aan de saus.

combinatietipLekker met een schep Griekse yoghurt.