
Tonijn-tomatenstoof met knapperige boontjes
Kleurrijk en vol smaak: een feestje op je bord
Ingrediënten
4 personen
295 g
gegrilde rode paprika's in pot
35 g
taco seasoningmix
200 g
koelverse gebroken sperzieboon
5
trostomaten
160 g
tonijnmoot in olijfolie
4
middelgrote eieren
15 g
verse koriander
Dit heb je nodig
staafmixer
Aan de slag
Pureer de gegrilde paprika met de staafmixer en doe deze samen met de seasoningmix en bonen in een hapjespan, roer door en breng aan de kook. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en voeg toe. Laat met de deksel op de pan 5 min. stoven. Schep regelmatig om en duw met de bolle kant van een houten lepel de tomatenkwarten in stukjes.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Verdeel deze over de tomatensaus. Maak holletjes in de saus en breek boven elk holletje een ei. Laat met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur zachtjes koken tot het eiwit gestold is. Pluk ondertussen de korianderblaadjes van de steeltjes. Garneer de tonijn-tomatenstoof met de koriander en serveer met het brood.
combinatietipHoud je van pittig? Voeg dan 1 tl chili (molentje) toe aan de saus.
combinatietipLekker met een schep Griekse yoghurt.