bewaar
Roggebrood met noten en bessen
Roggebrood met noten en bessen
bewaar

Roggebrood met noten en bessen

Dit brood kun je bewaren in de vriezer, handig!

15 min. bereiden
40 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

1 portie

175 g

noten fruit mix amandel, rozijn, gojibes

140 g

kaneelamandelen

300 g

roggemeel

200 g

Smaakt tarwemeel volkoren

1 tl

baking soda

1½ tl

zout

400 ml

karnemelk

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Dit brood kun je bewaren in de vriezer, handig!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de noten fruit mix en kaneelamandelen grof en meng met alle droge ingrediënten in een kom. Schenk de karnemelk erbij en kneed tot een samenhangend, licht kleverig deeg. Leg het op een met meel bestoven werkblad en vorm tot een bal.

2

Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak in het midden een diepe snee in het brood (bijna tot de bodem). Bestuif het deeg met wat meel. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 40 min. bruin en knapperig. Neem uit de oven en laat 20 min. afkoelen op een rooster.

bewaartipJe kunt het brood van tevoren maken en invriezen als het helemaal is afgekoeld.

combinatietipLekker bij een kaasplankje.

bewaartipSodabrood is het lekkerst als je het binnen een dag eet.

Roggebrood met noten en bessen

Instructievideo - 01:46 min.